Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.05.2017 20:32 - Психолог в екипа на Духовно здраве!
Автор: duhovnozdrave Категория: Хоби   
Прочетен: 1729 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 08.05.2017 20:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
   Здравейте, Казвам се Филипа Каменова и съм клиничен психолог, когнитивно-поведенчески консултант и психотерапевт под супервизия.
image
КВАЛИФИКАЦИЯ Докторант по Медицинска,клинична психология в СУ “Св. Климент Охридски”. Магистър по клинична и трудова психология и бакалавър по начална училищна педагогика. Консултант и терапевт под супервизия по когнитивно-поведенческа терапия. Член на Българската асоциация по когнитивно-поведенческа психотерапия. Автор и водещ на тренинги и обучаващи програми за работа с деца с аутизъм, детска церебрална парализа, хиперактивност с дефицит на вниманието. Автор на статии в списания и интернет пространството. Стипендиант към Фондация “Отворено общество” за периода 2000 – 2001 г. по проект на тема: “Приложение на когнитивно- поведенческата психотерапия и консултиране при деца и юноши”. Координатор и обучител в проекти към Холандски обединени фондации, Японско посолство, Matra Kap Холандско посолство, Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”. Участник в обучителни групи и семинари, водени от преподаватели от Oxford University, Англия, САЩ в областта на когнитивно- поведенческата психотерапия, аутизъм, хиперактивност с дефицит на внимание. Автор и водещ на лекции и тренинги за изграждане на екип, управление на стрес, управление на конфликти, лидерски умения, мисловни карти (mind maps) С психология се занимавам от 16 г. Започнах да чета и да се интересувам от когнитивно поведенческо консултиране и терапия от 1997г. Научните ми интереси са в областта на стреса и психосоматиката, изграждане на екип, управление на времето, кариерно и бизнес- консултиране, хиперактивност с дефицит на вниманието.
Мисията ми в професията и живота За мен като психолог е важно всеки един човек да намери личното си призвание и предназначение, да открие и да развие дарбите и талантите си, да осъзнае и промени дефицитите и проблемите си и да развие своя личностен потенциал.
Визия Човешкият ум е като плодородна земя, постоянно се засяват семената на нашите мисли позитивни или негативни. Но както се казва в една позната сентенция ” Както мисли човек в душата си, такъв е и той” или с други думи ти се формираш от това, което мислиш. Мислите влияят на начина на храненето ни, на здравето ни и те са силата, която определя и формира нашето бъдеще. Освен това, чувствата са подвластни на нашите мисли. Случват ни се определени събития, поток от мисли нахлува в главата ни. От тях се задвижват чувствата ни и нашето поведение- как ще реагираме на тази ситуация. Нашите мисли идват от убежденията и вярванията ни, а те се формират от средата, в която живеем, от хората, с които общуваме и нещата, с които запълваме времето си. И ето ни хванати в порочния кръг- всичко е хаос, откъде да започнем, какво да променим? Може да бъде променена посоката на нашите мисли, може да променим начина по който гледаме на себе си, на другите около нас и на света като цяло. Най- голямата ни сила като личности се състои в това да взимаме мъдри и ефективни решения за живота си. Много често е трудно да направим първата крачка и да потърсим помощ от специалист за себе си, за нашето дете или близък, но няма да изминем нито един километър, ако не направим първата крачка.
Проект Духовно Здраве подготвя организирането на събития съвместно с Филипа Каменова.

Източник



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: duhovnozdrave
Категория: Други
Прочетен: 80619
Постинги: 53
Коментари: 30
Гласове: 24
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930